Udlejning af fadølsanlæg

Ring og hør nærmere på tlf. 98525298


Hjemmebrygget øl på en af Danmarks ældste mikrobryggerier
samt et lækkert vin og spirituosa kortHåndbrygget - ufiltreret - upasteuriseret

Øl fra Bies Bryghus ApS er håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Der brygges på et top moderne anlæg, i de gamle lokaler for Bies Bryggeri. Det lokale øl produceres i batches af 1000 liter ad gangen.

Vores produkter er af bedste kvalitet og af de fineste råvarer. Vores brygmester sikrer at kun det bedste øl er godt nok til Bies Bryghus.

Øllet sælges på fustager og i flasker á 0,5 liter, og kan købes i hele Mariagerfjord Kommune.

Sortimentet er hele 9 forskellige øl, der alle har rødder tilbage til det gamle Bies Bryggeri, eller som fortæller en vigtig historie om Hobro.
 

Hobbie – 4,6% (på fad)

Pilsner - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Bies Bryghus’ pilsner, der er en let lys og gylden øl, brygget på pilsnermalt og en anelse karamelmalt.

​Bitterheden er flot afstemt med malten, hvilket gør denne pilsnerøl velegnet til frokosten, terrassen eller blot til nydelse.

​Hobbie kom til verden i 1950érne, dengang som en noget stærkere øl. Hobbie kunne også fås i en ”Luksus”-udgave samt som eksportøl. Etiketten er den samme som den gang, og sender tankerne tilbage til de gode gamle dage i Hobro.

​Vol. 4,6 %


 

Torvekonen - 4,6%  (på fad)

Classic – håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En blød og gylden classic pilsner. Maltens komplekse sødme krydret med humlens urteagtige bitterhed har resulteret i en let drikkelig gylden classic med en eftersmag som bliver hængende og smager af mere.

 

En hyldest til samfundet, og de kvinder der i mange år stod på byens torv som torvekoner og solgte alt fra uld og strømper til grise og nybagt brød. På Store Torv i Hobro står et springvand med en skulptur af byens torvekone. Skulpturen bærer navnet "Torvekonen" i centrum. Den er lavet i 1951 af Adam Fischer og opstillet af Sparekassen Hobro som markering af Sparekassens 100 år.

​Vol. 4,6 % 


 

 

Fyrkat – 4,6% (på fad)

Dunkel - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En klar karmelfarvet øl med flot rødligt skær. Undergæret og tysk inspireret. En frugtig og maltet aroma møder næsen, og en dejlig solid bund af malt efterfølges af en let bitter eftersmag.

 

Til det typiske danske køkken, og i særdeleshed til marinering. 

Fyrkat ”Borgbryg” lanceres i 1963 i forbindelse med åbningen af oplevelsescenteret Fyrkat ved vikingeborgen af samme navn i Hobro. Etiketten er den samme som i 1963.

I år 980 under den danske vikingekonge Harald Blåtand blev Fyrkatborgen opført. I Danmark kender man kun fire af den type borge med en ringvold omkring bebyggelsen. Selve Fyrkatborgen er ikke mere, men ringvolden kan stadig opleves, og de 16 krumvæggede langhuse, den bestod af, er nu markeret med hvide sten. Umiddelbart uden for ringvolden er et af husene rekonstrueret. Det er 28.5 meter langt og bygget udelukkende af egetræ.

Vol. 4,6 %


 

Svendsen - 5,5 % 

American Pale Ale - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Brygget på bygmalt, cascadahumle og amerikansk gær. Middel bitter og en duft af citrusfrugt, letdrikkelig sommerøl.​

Navngivet som en hyldest til brygger Arnold Svendsen, brygger på Bies Bryggeri fra 1936 til sin død i 1977. Arnold Svendsen er svigersøn til H.J. Bie og huske bl.a for flere nye øltyper samt stor udvikling af bryggeriet. 

Vol. 5,5 %


 

Væbner Scottish ale – 6,0% (på fad)

Brown Ale - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En mørk rav-gylden øl med en medium krop, en let brændt malt smag. En mild humle aroma, duft af nødder og en anelse røg. En fyldig øl med en god og lang eftersmag. Denne Ale er brygget efter engelske traditioner.

En hyldest til Hobro Borgervæbning. En hver by med lidt respekt havde i gamle dage sit eget vagtværn, ældste mønstringsrulle der er gemt er fra 1555 hvor Hobro Borgervæbning kunne mønstre 44 mand, med egne kanoner og våben. Hobro Borgervæbning er stadig aktiv ved festlige lejligheder – herunder generalforsamling i Bies bryghus selvfølgelig. 

Vol. 6,0 %


 

Havnefoged Imperial Stout – 8,0%

Porter - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

En kulsort øl. Smagen er fyldig og kraftig, med nuancer af både kaffe og chokolade, samtidig næsten naturstridigt rund og let. Eftersmagen er ristet, varm og vedvarende, faktisk vinøs.

Historien fortæller om en gammel havnefoged i industrihavnen i Hobro. Om morgenen var han sur og gnaven, men i løbet af dagen gjorde øl fra Bies Bryggeri ham mere medgørlig og rund.

 

Vol. 7,5 %


Anno 1841 Dopplebock - 7,5%  (på fad)

Doppelbock - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Farven henleder tankerne på mørk rav og smagen er i den sødlige ende.

 

”Anno 1841” har en maltet krop og en nedtonet bitterhed, som det forventes af denne øltype. 

God til de tungere simreretter eller bare som brændstof til dybe diskussioner  

Anno 1841 fortæller historien om Danmarks ældste stadig fungerende bryghus. Bies Bryggeri er anlagt i 1841 og efter mange stolte år i Hobro måtte bryggeriet desværre lukke i 1980. I 2010 genåbnes Bies bryghus som mikro-bryggeri i de samme lokaler som i 1841, og leverer i dag håndbrygget specialøl af bedste kvalitte.

Bies Bryghus ejes på folkeanparter af Byens borgere. 

Vol. 7,5 % 


Forårsbryg  Strong Lager - 7% 

Strong Lager - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Stærk pilsner. En vinøs gylden stærk pilsner, brygget på bygmalt, masser af økologisk rørsukker og humletypen perle. Typen er en strong lager med lidt restsødme og en alkoholvarme, der egner sig godt til danske frokostretter. 

Når de første forårsblomster springer ud i Østerskoven omkring Hobro Stadion, kommer Bies Forårsbryg på gaden. 

Vol. 7,0 % 


Race Beer Pilsner - 5,6% (på fad)

Pilsner - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret.

Undergæret ravfarvet øl, brygget i wienerstil med hvid skumkrone og stor klassisk smagsoplevelse. Der er arbejdet intenst med gode råvarer og afsat ekstra lang tid på tank for at frembringe en dejlig all-round øl af høj kvalitet.

De fleste kender Hobro for vikingeborgen Fyrkat og Hobromandens gamle slogan "Haa do wot i Hobrow" I 1967 blev Tom Kristensen født på en tankstation i byen, og efter ni rekordsejre i 24-timersløbet Le Mans er han blevet Hobros nyeste vartegn. Denne unikke race-beer (en guldøl, naturligvis) kan også give dig 24 timer med godt humør.​

For hver solgt flaske donerer vi 2 kr. til KidsAid.​

Vol. 5,6 %

..........................................................................................................................................................................................................................

Julebryg - 6,5%Bock - håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret. (på fad)

Har en rødbrun farve og en duft af karamel og julens krydderier. Smagen er kompleks med en blanding af maltens sødme, humlens bitterhed samt toner af lakrids. I eftersmagen oplever du desuden en smule restsødme fra brygningen.

 

Juleøl fra Bies Bryggeri kan spores helt tilbage til 1899, og var i starten hvidtøl. Gennem årene har Bies julebryg haft mange forskellige variationer, og øltypen som vi kender i dag kom første gang i 1955.

 

Vol. 6,5 %


Ølsmagning

Prøv 5 af vores gode øl, serveret med grove chips.


Lille ølsmagning (5 x 10cl) Kr. 119,-

Stor ølsmagning (5 x 15cl) Kr. 139,-

Tag øllet med hjem.

Alle de øl vi serverer i restauranten -
kan købes med hjem i 2 liters patentflaske.
Kr. 240,- (opfyldning Kr. 140,-)